X
Delivery : Please select address
Country  
  
  
Cart Loading

Conditions of use

[Tiens d.o.o.]

[OIB 83970805861]

UVJETI KORIŠTENJA WEB STRANICE I UVJETI OPSKRBE

Ova stranica (zajedno s našim Pravilima o privatnosti, Pravilima o kolačićima i Uvjetima korištenja web stranice) Vam daje informacije o nama i o pravnim uvjetima i odredbama (Uvjeti) na temelju kojih prodajemo naše proizvode (Proizvodi) navedene na našoj web stranici (Naša stranica).

Pažljivo pročitajte ove uvjete i pobrinite se da ih razumijete prije naručivanja bilo kojeg proizvoda s naše web stranice. Imajte na umu da ćete prije slanja narudžbe morati prihvatiti ove uvjete.

Ukoliko se slažete s našim uvjetima, molimo kliknite gumb "Prihvaćam" na kraju ovih uvjeta. Ako odbijete prihvatiti uvjete nećete moći naručivati proizvode s naše web stranice.

Trebali biste ispisati kopiju ovih uvjeta ili ih spremiti na svoje računalo za buduću referencu.

S vremena na vrijeme izmjenjujemo ove uvjete kako je navedeno u točki 8. Svaki put kada poželite naručiti naše proizvode, molimo Vas da provjerite ove uvjete kako biste bili sigurni da razumijete uvjete koji će se primjenjivati u to vrijeme.

1. INFORMACIJE O NAMA

1.1 Mi vodimo web stranicu [www.tiens.hr]. Mi smo [Tiens d.o.o.], tvrtka registrirana u Hrvatskoj pod matičnim  brojem   01637487  i registracijom u Zagrebu. Naša adresa je Tiens d.o.o., Grahorova 4-6   Zagreb. Naš OIB broj je [83970805861]

1.2 Da biste nas kontaktirali, pogledajte našu stranicu Kontaktirajte nas [http://www.tiens.hr/hr-hr/pridruzite-nam-se/].

2. NAŠI PROIZVODI

2.1 Slike Proizvoda na našoj web stranici su samo za ilustrativne svrhe. Iako smo uložili sve napore da točno prikažemo boje, ne možemo jamčiti da prikaz boja na računalu točno odražava boju proizvoda. Vaši se proizvodi mogu malo razlikovati od tih slika.

2.2 Pakiranje proizvoda može varirati od onog prikazanog na slikama na našoj web stranici.

2.3 Svi proizvodi prikazani na našim stranicama podliježu raspoloživosti. Obavijestit ćemo Vas e-mailom što je prije moguće ako proizvod koji ste naručili nije dostupan te nećemo obraditi Vašu narudžbu ukoliko ste naručili neraspoloživ proizvod.

3. UPOTREBA NAŠE STRANICE

3.1 Vaša upotreba naše web stranice regulirana je našim Uvjetima korištenja web stranice. Molimo, odvojite vrijeme da ih pročitate jer sadrži važne uvjete koje biste trebali znati prije naručivanja proizvoda.

3.2 Na našim stranicama možete kupovati proizvode samo ako imate minimalno 18 godina ili ako ste pravno sposobni za sklapanje obvezujućih ugovora.

3.3 Namjeravamo se oslanjati na ove Uvjete i naša Pravila o privatnosti, Pravila o kolačićima i Uvjete korištenja web stranice. Prihvaćamo odgovornost za izjave i prikaze naših uredno ovlaštenih agenata, no molimo Vas da zatražite da bilo kakve izmjene ovih Uvjeta budu potvrđene u pisanom obliku.

3.4 Kao potrošač imate zakonska prava u vezi s proizvodima koji su neispravni ili nisu opisane kvalitete. Savjete o svojim zakonskim pravima možete pronaći u Vašem lokalnom Ministarstvu gospodarstva. Ništa u ovim Uvjetima neće utjecati na ta zakonska prava.

4. KAKO KORISTIMO VAŠE OSOBNE INFORMACIJE

Koristimo vaše osobne podatke samo u skladu s našim Pravilima o privatnosti i Pravilima o kolačićima. Odvojite vrijeme da ih pročitate jer sadrže važne uvjete koji se odnose na Vas.

5. KAKO JE IZRAĐEN UGOVOR IZMEĐU VAS I NAS

5.1 Za korake koje trebate poduzeti kako biste naručili proizvode na našoj web stranici, pogledajte našu web stranicu.

5.2 Naš proces narudžbe omogućuje vam da provjerite i dopunite sve pogreške prije slanja narudžbe. Odvojite vrijeme za čitanje i provjeru narudžbe na svakoj stranici procesa narudžbe.

5.3 Nakon što pošaljete narudžbu, primit ćete e-mail potvrde od nas, da smo primili vašu narudžbu. Međutim, imajte na umu da to ne znači da je vaša narudžba prihvaćena. Prihvaćanje vaše narudžbe bit će izvršeno kako je opisano u točki 5.4.

5.4 Potvrdit ćemo vam našu prihvaćanje slanjem e-maila koji potvrđuje da su Proizvodi poslani (potvrda pošiljatelja). Ugovor između nas smatrat će se formiranim tek kad vam pošaljemo potvrdu o otpremi

5.5 Ako nismo u stanju dostaviti Vam proizvod, npr. zbog isteka zaliha, nedostupnosti ili zbog pogreške u cijeni na našoj web stranici kako je navedeno u točki 13.5, obavijestit ćemo Vas o tome e-mailom i nećemo obraditi vašu narudžbu. Ako ste već platili proizvode, vratit ćemo vam puni iznos što je prije moguće.

6. PRAVO NA IZMJENU OVIH UVJETA

6.1 S vremena na vrijeme možemo revidirati ove Uvjete u sljedećim okolnostima: (a) promjene u prihvaćenim načinima plaćanja od vas; i (b) promjene u relevantnim zakonima i regulatornim zahtjevima.

6.2 Svaki put kada naručite proizvode od nas, važeći Uvjeti u tom danu vrijede za Ugovor između vas i nas.

6.3 Kad god izmijenimo ove Uvjete u skladu s ovim stavkom 6, obavijestit ćemo Vas o tome, navodeći izmjenu Uvjeta i relevantni datum pri vrhu ove stranice.

Neke usluge koje se nude na našoj web stranici zahtijevaju korištenje korisničkog imena i lozinke ("podaci o prijavi"). Ovi podaci o prijavi su samo za vašu osobnu upotrebu, ne smiju se dijeliti s drugim pojedincima te ih čuvajte u svakom trenutku.

Unos podataka prijave mora biti točan i potpun. Zadržavamo pravo prihvaćanja i povlačenja podataka o prijavi. Obavijestite nas odmah ukoliko imate sigurnosne probleme u vezi s vašim podacima o prijavi ili znate o njihovoj zlouporabi.

7. VAŠE OTKAZIVANJE I PRAVO POVRATKA

7.1 Imate zakonsko pravo otkazati Ugovor tijekom razdoblja navedenog u dolje pod točkom 7.3. To znači da tijekom relevantnog razdoblja ako se predomislite ili iz bilo kojeg drugog razloga odlučite da ne želite zadržati proizvod, možete nas obavijestiti o svojoj odluci o otkazivanju Ugovora i primiti povrat. Savjeti o vašem zakonskom pravu za otkazivanje ugovora dostupni su u vašem lokalnom Ministarstvu gospodarstva.

7.2 Međutim, ovo pravo otkazivanja ne vrijedi u slučaju: (a) bilo kojeg prednaručenog

proizvoda; (b) Proizvoda sa sigurnosnim pečatom kojeg ste otvorili ili otključali.

7.3 Vaše zakonsko pravo otkazivanja Ugovora počinje od datuma Potvrde pošiljatelja o otpremi, tj. kada je sklopljen Ugovor između nas. Ako su vam proizvodi već isporučeni, imate razdoblje od 14 (četrnaest) dana u kojem možete otkazati, počevši od dana nakon dana primanja Proizvoda.

7.4 Da biste otkazali Ugovor, morate nas kontaktirati u pisanom obliku slanjem e-maila na info@tiens.hr.Možda biste htjeli zadržati kopiju svoje obavijesti o otkazivanju narudžbe za vlastitu evidenciju.

7.5 Ako nezavisni Distributer prekine Distributerski ugovor više od 14 dana nakon što je Ugovor sklopljen ili ako Tiens prekine Distributerski ugovor, nezavisni Distributer:

7.5.1 neće imati daljnje ugovorne obveze prema Tiens-u, osim u skladu s odredbama koje izričito ili implativno izdržavaju izvan te točke, te mogu otkazati sve nepodmirene osobne naloge i odmah primiti puni povrat svake prijevremene otplate za zaprimljene narudžbe.

7.5.2 može (na Tiensovu trošku) vratiti bilo kakvu originalnu, neiskorištenu i komercijalno ponuđenu robu kupljenu od Tiens-a u roku od 90 dana prije takvog otkazivanja ugovora i Tiens će neovisnom Distributeru omogućiti potpun povrat iznosa PDV-a takve robe, umanjeno za proviziju 10% za rukovođenje papirologije (koje neće biti naplaćeno ako Tiens prekine sporazum s Distributerom) i bilo kakvo smanjenje vrijednosti robe koja se vraća Tiensu u pogoršanom ili neprihvatljivom stanju pod uvjetom da ti proizvodi i / ili usluge nisu kupljeni ili stečeni u kršenju Sporazuma o Distributerima;

7.6 Ako vraćate proizvode u skladu sa stavkom 7 jer su pogrešno opisani ili neispravni, vratit ćemo Vam cijeli iznos, za sve primjenjive troškove isporuke i ostale troškove nakon zaprimanja proizvoda.

7.7 Novac vraćamo na tekuću ili kreditnu karticu koju ste koristili za plaćanje proizvoda.

7.8 Ako su vam proizvodi dostavljeni: (a) morate nam vratiti proizvode čim to bude razumno izvedivo; (b) osim ako su proizvodi krivo opisani ili neispravni (u tom slučaju vidi točku 7.6), Vi snosite odgovornost za troškove vraćanja proizvoda; i (c) imate zakonsku obvezu čuvati proizvode u vašem posjedu i brinuti se o njima.

7.9 Pojedinosti vašeg zakonskog prava na otkazivanje i objašnjenje kako ga ostvariti su navedeni u Potvrdi pošiljatelja.

7.10 Kao potrošač, uvijek ćete imati zakonska prava u vezi s proizvodima koji su neispravni ili različiti od opisanog. Ta zakonska prava ne utječu na politiku vraćanja proizvoda opisanu u točki 7 ovih Uvjeta.

8. DOSTAVA

8.1 Vaša će narudžba biti ispunjena procijenjenim datumom isporuke navedenim u Potvrdi otpreme, osim ako ne postoji događaj izvan naše kontrole (kako je definirano u stavku 13.2). Ako ne uspijemo ispuniti procijenjeni datum isporuke zbog događaja izvan naše kontrole, kontaktirat ćemo vas s izmijenjenim datumom isporuke.

8.2 Dostava se smatra dovršenom kada isporučimo proizvode na adresu koju ste nam dali.

8.3 Po završetku isporuke proizvodi postaju vaša odgovornost.

8.4 Vi postajete vlasnikom proizvoda nakon što primimo uplatu u cijelosti, uključujući sve primjenjive troškove isporuke.

9. BEZ MEĐUNARODNE ISPORUKE

9.1 Nažalost, ne isporučujemo na adrese izvan Hrvatske.

9.2 Možete naručiti Proizvode dok ste izvan Hrvatske, ali adresa dostave naručenih proizvoda mora biti u Hrvatskoj.

10. CIJENA PROIZVODA I TROŠKOVI ISPORUKE

10.1 Cijene Proizvoda bit će, s vremena na vrijeme, navedene na našim stranicama. Poduzimamo sve moguće korake kako bismo osigurali da su cijene proizvoda točne u trenutku kada su relevantni podaci upisani u sustav. Međutim, ako otkrijemo pogrešku u cijeni proizvoda kojeg ste naručili, pogledajte točku 10.5 za ono što se događa u tom slučaju.

10.2 Cijene naših proizvoda mogu se ponekad mijenjati, ali promjene neće utjecati na bilo koju narudžbu za koju smo poslali Potvrdu pošiljatelja.

10.3 Cijena Proizvoda uključuje PDV (ako je primjenjivo) po važećoj aktualnoj stopi koja se zaračunava u Hrvatskoj. Međutim, ako se stopa PDV-a izmijeni od datuma narudžbe i datuma isporuke, prilagodit ćemo PDV koji plaćate, osim ako ste već u potpunosti platili za proizvode prije nego je promjena PDV-a stupila na snagu.

10.4 Cijena proizvoda ne uključuje troškove isporuke. Naši troškovi isporuke su navedeni na našim stranicama. Da biste provjerili relevantne troškove isporuke, pogledajte našu stranicu Naplata dostave.

10.5 Naša stranica sadrži veliki broj proizvoda. Uvijek je moguće da, unatoč našim naporima, neki od proizvoda na našoj web stranici mogu imati napisanu krivu cijenu. Ako otkrijemo pogrešku u cijeni proizvoda kojeg ste naručili, obavijestit ćemo Vas o toj pogrešci i dat ćemo Vam mogućnost nastavka kupnje proizvoda po ispravnoj cijeni ili otkazivanja narudžbe. Nećemo obrađivati Vašu narudžbu dok ne dobijemo daljnje upute od Vas. Ako vas ne možemo kontaktirati pomoću podataka koje ste naveli tijekom postupka narudžbe, narudžba će se smatrati otkazanom o čemu ćemo Vas obavijestiti pismenim putem. Imajte na umu da ako je pogreška u određivanju cijene očigledna i nepogrešiva, a Vi ste ju realno mogli prepoznati kao pogrešno određivanje cijena, nećemo vam pružiti proizvode po netočnoj (nižoj) cijeni.

11. KAKO PLATITI

11.1 Proizvode možete platiti samo pomoću kreditne kartice. Prihvaćamo sljedeće oblike plaćanja: [Visa, MasterCard, PayPal, eWallet]

11.2 Plaćanje proizvoda i svih primjenjivih troškova isporuke ispunjava se unaprijed. Nećemo teretiti Vašu kreditnu karticu dok ne isporučimo narudžbu.

12. NAŠA ODGOVORNOST

12.1 Ako se ne uspijemo pridržavati ovih Uvjeta, bit ćemo odgovorni za gubitak ili štetu koju ste pretrpjeli, a koja je predvidljivi rezultat našeg kršenja ovih Uvjeta ili naše nepažnje, ali nismo odgovorni za bilo kakav gubitak ili štetu koji nisu predvidljivi. Gubici ili oštećenja predvidljivi su ako su očigledna posljedica našeg kršenja pravila ili ako se o njima premišljalo u trenutku stupanja u Ugovor.

12.2 Naši su proizvodi samo za kućnu i privatnu uporabu. Suglasni ste da nećete koristiti proizvod za bilo kakvu komercijalnu ili poslovnu radnju ili ponovnu prodaju, a mi nismo odgovorni za bilo kakav gubitak dobiti, gubitak posla, prekid poslovanja ili gubitak poslovne prilike.

 

INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO

Za sve sadržaje i materijale objavljene na našoj web stranici morate biti suglasni da su intelektualnog vlasništva i licenca tvrtke. Tako su svi sadržaji i radovi zaštićeni zakonima i ugovorima o autorskim pravima u cijelom svijetu. Sva prava su rezervirana. Distributeri mogu koristiti sadržaj i (preuzimati) materijale koji se objavljuju na našoj web stranici samo u svrhu korištenja web stranice i promoviranja svojeg Tiens poslovanja. Svaka druga uporaba gore navedenih materijala strogo je zabranjena. Uz to, ne smijete pomagati trećoj strani da reproducira, kopira, objavljuje ili prenosi naše materijale ili ih koristi za druge poslovne aktivnosti.

 

13.DOGAĐANJA IZVAN NAŠE KONTROLE

13.1 Nećemo biti odgovorni ni za kakav neuspjeh ili kašnjenje u obavljanju bilo koje od naših obveza prema Ugovoru koji je uzrokovan događajem izvan naše kontrole. Događaj izvan naše kontrole definiran je dolje u točki 13.2.

13.2 Događaj izvan naše kontrole označava bilo koji čin ili događaj izvan naše razumne kontrole, uključujući, bez ograničenja, štrajkove, blokade ili druge industrijske akcije trećih osoba, građanske prosvjede, pobune, invazije, terorističke napade ili prijetnje terorističkim napadom, rat (bez obzira je li proglašen ili nije), pripreme za rat, požare, eksplozije, oluje, poplave, potrese, epidemije ili drugu prirodne katastrofe ili neuspjeh javnih ili privatnih telekomunikacijskih mreža [ili nemogućnost korištenja željeznica, brodova, zrakoplova, druga sredstva javnog ili privatnog prijevoza].

13.3 U slučaju događaja izvan naše  kontrole koji utječe na izvršavanje naših obveza prema Ugovoru: (a) kontaktirat ćemo vas čim je moguće kako bismo Vas o tome obavijestili i (b) obustavit će se naše obveze temeljem Ugovora i vrijeme za izvršenje naših obveza bit će produženo za vrijeme trajanja događaja izvan naše kontrole. Ako događaj izvan naše kontrole utječe na našu isporuku proizvoda, dogovorit ćemo novi datum isporuke nakon što završi događaj izvan naše kontrole.

14. KOMUNIKACIJA IZMEĐU NAS

14.1 Kada u ovim Uvjetima kažemo "pisano", mislimo na e-mail komunikaciju.

14.2 Ako nas želite kontaktirati u pisanom obliku ili ako bilo koja točka u ovim Uvjetima zahtijeva da nam pošaljete obavijest u pisanom obliku, možete nam poslati e-mail na adresu [info@tiens.hr] ili poslati upit poštom na [Grahorova 4-6, 10000 Zagreb, Hrvatska]. Primitak vašeg pisma obično potvrđujemo e-mailom. Ako ostvarujete svoje pravo otkazivanja prema točki 7, molimo pogledajte točku 7 o načinu priopćavanja.

14.3 Ako Vas moramo kontaktirati ili Vas obavijestiti u pisanom obliku, to ćemo učiniti putem e-maila ili pismom na adresu koju nam navedete u svojoj narudžbi.

15. OSTALI VAŽNI UVJETI

15.1 Mi možemo prenijeti svoja prava i obveze iz Ugovora u drugu organizaciju, ali to neće utjecati na vaša prava ni obveze iz ovih Uvjeta.

15.2 Možete prenijeti svoja prava ili obveze prema ovim Uvjetima drugoj osobi samo ako se složimo i pismeno odobrimo.

15.3 Ovaj ugovor je između Vas i nas. Nijedna druga osoba ne smije imati nikakva prava provedbu bilo kojeg od ovih uvjeta.

15.4 Svaki točka ovog dokumenta funkcionira zasebno. Ako bilo koji sud ili nadležno tijelo odluči da je bilo koja od ovih točaka nezakonita ili neprovediva, ostale stavke ostaju u punoj snazi i učinku.

15.5 Ako ne insistiramo da izvršavate bilo koju od svojih obveza prema ovim Uvjetima, ili ako ne provodimo svoja prava protivVvas, ili odgađamo provođenje istih, to ne znači da smo se odrekli svojih prava protiv Vas i ne znači da ne morate djelovati u skladu sa svojim obvezama. Ako se odričemo svojih zadanih prava, to uvijek činimo u pisanom obliku i to ne znači da ćemo se kasnije automatski odreći svojih prava u slučaju neizvršavanja vaših obveza.

15.7 Kopija ovog Ugovora neće biti arhivirana.